вести

13. 9. 2017 Назначен втор извршен директор во Триглав Осигурување Скопје Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје на својата 133-та седница, одржана на 29.08.2017 година, го назначи г. Рок Пивк за втор извршен директор на компанијата, со мандат од четири годи Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје на својата 133-та седница, одржана на 29.08.2 ...
12. 9. 2017 S&P ја потврдува бонитетната оценка “A” на Груапцијата Триглав Кредитен рејтинг со стабилна среднорочна прогноза   На 8 септември 2017 година, S&P Global Ratings ја потврди оценката “A” за долгорочен кредитен рејтинг и рејтинг за финансиска стабилност за Груп Кредитен рејтинг со стабилна среднорочна прогноза   На 8 септември 2017 година, S&P Global Ratin ...
18. 8. 2017 Финансиска стабилност, профитабилност и раст на премија на Групацијата Триглав Триглав Осигурување Скопје – фокусот на квалитет придонесе кон уште подобри резултати   Групацијата Триглав првата половина од оваа година ја заврши со добивка пред оданочување во висина од 42,4 м Триглав Осигурување Скопје – фокусот на квалитет придонесе кон уште подобри резултати   Групациј ...
18. 8. 2017 Промена во Управата на друштвото Надзорниот одбор на вчерашната седница се согласи со предлогот на претседателот на Управата на Заваровалница Триглав, кој ја именува Барбара Смолникар за нов член на Управата на друштвото, за мандате Надзорниот одбор на вчерашната седница се согласи со предлогот на претседателот на Управата на Зава ...
28. 6. 2017 По тенискиот турнир ТРИГЛАВ ТЕНИС УМАГ 2017 Во Скопје, на 23 јуни 2017 година, во спортска и опуштена атмосфера, во рамки на регионалните турнири на Групацијата Триглав, која стана горд спонзор на Croatia Open Umag, единствениот АТП турнир во р Во Скопје, на 23 јуни 2017 година, во спортска и опуштена атмосфера, во рамки на регионалните турнир ...
22. 6. 2017 По седницата на Надзорниот одбор на Заваровалница Триглав По стапувањето на сила на мандатот на петте членови на Надзорниот одбор на Заваровалница Триглав, претставници на акционерите, тој орган на 21.06.2017 по прв пат одржа состанок во новиот состав. На о По стапувањето на сила на мандатот на петте членови на Надзорниот одбор на Заваровалница Триглав, п ...
21. 6. 2017 Со Триглав Осигурување обезбедете целосно осигурување за Вашето возило Можност за квалитетна и ефикасна поправка на возилата оштетени од град со примена на новата, иновативна технологија PDR     Одберете ја осигурителната компанија и осигурувањето на автомобили кои Можност за квалитетна и ефикасна поправка на возилата оштетени од град со примена на новата, иновати ...
31. 5. 2017 По завршувањето на 42-рото собрание на акционери на Заваровалница Триглав Исплата на дивиденда од 56,8 милиони евра, односно 2,50 евра бруто по акција   На 42-то собрание на акционери на Заваровалница Триглав, акционерите го поддржаа предлогот на управата и Надзорниот о Исплата на дивиденда од 56,8 милиони евра, односно 2,50 евра бруто по акција   На 42-то собрание ...
25. 5. 2017 Триглав Осигурување АД, Скопје известува за склучена зделка со заинтересирана страна Согласно член 460-г од Законот за трговските друштва Триглав Осигурување АД, Скопје известува за склучена зделка со заинтересирана страна   Одборот на директори на Триглав Осигурвање АД, Скопје, н Согласно член 460-г од Законот за трговските друштва Триглав Осигурување АД, Скопје известува за скл ...