Пријавете се. Бесплатно!

Пријавете се за нашите совети за безгрижен секојдневен живот

Здравствено-патничко осигурување

+381 11 41 44 102

Привлечноста во патувањата лежи во потребата од запознавање нови култури, средба со неверојатни архитектури, уживање во уметност и желбата за повторно доаѓање. Бидете безбедни кога патувате.

Сигурноста за време на патувањето е од особено значење, имајќи предвид дека географската одредница не е пресудна за Вашата безбедност, туку патничкото осигурување коешто е секогаш со Вас.


Преку патничкото осигурување, Триглав Осигурување во секое време се грижи за Вас.  Во случај на потреба од лекарска помош обратете се на нашата асистенција Europ Assistance Hungary KTF. Можете да ги добиете на бројот + 381 11 41 44 102 или да испратите факс на бројот +381 11 411 99 99 (или на e-mail operationsr@europ-assistance.hu)

 

ВИДОВИ ПОКРИТИЈА

Здравственото-патничко осигурување на Триглав Ви овозможува покритие на:

 

  • трошоци за лекување од ненадејна болест и незгода до 30.000 евра;
  • трошоци за итна стоматолошка интервенција дo 150 евра;
  • трошоци за транспорт на осигуреникот во матичната земја во висина од 3.600 еур, 2.400 еур и 7.200 еур а во зависност од полисата за осигурување ;
  • трошоци во висина од 200 евра за купување на неопходни работи, поради авионско доцнење на багаж повеќе од 20 часа.


 

Полисата за здравствено – патничко осигурување на Триглав ги покрива неопходните трошоци за лекување од Ковид-19.

 

Дополнително, со секоја склучена полиса за здравствено патничко осигурување во Триглав добивате и ПЦР тест или брз антиген тест по поволна цена во Аџибадем Систина:

  • ПЦР тест – 950мкд
  • Брз антиген тест – 900мкд

 

Тестирањето можете да го направите во рок од 7 дена од датумот на издавањето на полисата за здравствено – патничко осигурување. За да го добиете попустот, единствено треба да ја приложите полисата при тестирањето, а резултатот го добивате истиот ден.

 

Повеќе детали за ограничувањата можете да најдете во Условите за здравствено – патничко осигурување.

 

ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ ВО СЛУЧАЈ НА ПОВРЕДА ИЛИ БОЛЕСТ ПРИ ПАТУВАЊЕ ВО СТРАНСТВО?