Помош на патот

Триглав автомобилска асистенција – секогаш кога ви е потребна помош на патот. Повикајте нè, тука сме да Ви помогнеме.

Достапни сме 24/7

За настани во Македонија јавете се на бесплатниот телефонски број  0800 16 206 или на претплатничкиот број 02 511 62 06*, за настани во странство јавете се на +389 2511 62 06**

Обезбедуваме 24 часовна помош за вас, вашите сопатници и вашето возило, во Македонија и на територија на Европа.

Помислете на тоа кога и каде најмногу се возите, со какво возило се возите, дали често патувате во странство, кога би ви била потребна помош на патот и какви трошоци може да настанат, сето тоа и многу повеќе имајте го во предвид при избор на соодветно асистентско осигурување.


*За повиците од Македонија на претплатничкиот број важат тарифите за локални појдовни повици на мобилниот оператор.

**За повиците од странство важат тарифите на роаминг услугите по тарифа на мобилниот оператор.

Видови на асистенции за нашите клиенти

Патнички возила Товарни возила Специјални возила -
возила за домување
Моторцикли Приклучни возила -
приколки за домување
Автомобилска асистенција
ОСНОВЕН ПАКЕТ
1000 МКД 1300 МКД 1300 МКД 700 МКД 500 МКД
Автомобислка асистенција
ПЛУС
1500 МКД 1950 МКД 1950 МКД 1050 МКД 750 МКД
Автомобислка асистенција
КОМФОРТ
2000 МКД 2600 МКД 2600 МКД 1400 МКД 1000 МКД
Висината на премијата се пресметува во зависност од премиската група. Во горната табела се дадени информации само за премиска група 1,2 и 4. Премиската група 3 вклучува специјални возила- станбени возила, додека премиската група 5 вклучува приклучни возила.

Комфорт асистенција за секого

ТРИГЛАВ АВТОМОБИЛСКА АСИСТЕНЦИЈА ЗА СИТЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ
КОМФОРТ
Патнички возила Товарни возила Специјални возила Моторцикли Приклучни возила и приколки за домување
2.400 мкд 2.600 мкд 2.600 мкд 2.400 мкд 2.400 мкд

Автомобилска асистенција

На патиштата

24-часовна помош во случај на проблеми со возилото:

 • брза помош и решавање на штети,
 • за вас и вашите сопатници,
 • за вашето возило,
 • во Македонија и во странство,
 • со совети и информации.

БЕСПЛАТЕН БРОЈ ЗА ПОВИК ОД МАКЕДОНИЈА:

0800 16 206

ЗА ПОВИК ОД СТРАНСТВО:

+389 2511 62 06

Пријава на штети

Покритија на трошоци за авто-асистентските услуги

ТРИГЛАВ АВТОМОБИЛСКА АСИСТЕНЦИЈА

ТРИГЛАВ АВТОМОБИЛСКА АСИСТЕНЦИЈА ПЛУС

ТРИГЛАВ АВТОМОБИЛСКА АСИСТЕНЦИЈА КОМФОРТ

ГРИЖА ЗА ВОЗИЛАТА
ПОМОШ ДОМА И НА ПАТ

Во случај на помали дефекти, извршена работа до еден час на самото место на настанот, во првите 30 дена од важноста на полисата

ПОМОШ ВО СЛУЧАЈ НА ПРОБЛЕМ СО КЛУЧЕВИ ОД ВОЗИЛОТО

Работна рака за помош до еден час на самото место и трошоци за испорака на резервни клучеви

ИЗВЛЕКУВАЊЕ ВОЗИЛА

/

/

 • до 150 ЕУР во Македонија
 • до 300 ЕУР во Европа

ВЛЕЧЕЊЕ И ПРЕНОС НА ВОЗИЛА

До најблискиот сервис или до местото на живеење

 • до 80 ЕУР во Македонија
 • до 200 ЕУР во Европа

До најблискиот сервис или до местото на живеење

 • до 150 ЕУР во Македонија
 • до 300 ЕУР во Европа

До најблискиот сервис или до местото на живеење

 • до 250 ЕУР во Македонија
 • до 500 ЕУР во Европа

ДОСТАВА НА ГОРИВО

Покриени трошоци за достава на гориво

ГРИЖА ЗА КОРИСНИЦИТЕ
ПРЕВОЗ НА КОРИСНИКОТ

 • до 10 ЕУР по лице во Македонија
 • до 30 ЕУР по лице во Европа

 • до 20 ЕУР по лице во Македонија
 • до 50 ЕУР по лице во Европа

Неограничено

ЗАМЕНСКО ВОЗИЛО

/

во времетраење од 24 часа во износ

 • До 50 ЕУР во Македонија
 • до 70 ЕУР во Европа.

во времетраење од 24 часа во Македонија и 48 часа во Европа во износ:

 • до 70 ЕУР во Македонија
 • до 140 ЕУР во Европа, односно до 70 ЕУР на ден.

БЕСПЛАТНА ПОМОШ ВО СЕРВИСИ ОДОБРЕНИ ОД СТРАНА НА ОСИГУРУВАЧОТ

/

/

До 400 ЕУР

ХОТЕЛСКО СМЕСТУВАЊЕ

Вториот ден од сместувањето

Едно ноќевање со појадок во хотел од најмногу три ѕвезди:

 • до 30 ЕУР по лице во Македонија
 • до 60 ЕУР по лице во Европа

Вториот ден од сместувањето

Едно ноќевање со појадок во хотел од најмногу три ѕвезди:

 • до 40 ЕУР по лице во Македонија
 • до 80 ЕУР по лице во Европа

Вториот и третиот ден од сместувањето

Две ноќевања со појадок во хотел од најмногу три ѕвезди:

 • до 60 ЕУР по лице во Македонија
 • до 120 ЕУР по лице во Европа

ЗАМЕНСКИ ВОЗАЧ ВО СТРАНСТВО

Трошоци за заменски возач до неговото живеалиште

ПОМОШ ВО СЛУЧАЈ НА СМРТ ВО СТРАНСТВО

Превоз на покојникот до местото на погреб во Р.С.Македонија

ПОСЕТИ НА РОДНИНИ НА ПОВРЕДЕН ОСИГУРЕНИК ВО СТРАНСТВО

/

/

Повратен билет со јавно превозно средство за еден од роднините на повредениот осигуреник.

ПРИДРУЖБА НА МАЛОЛЕТЕН ОСИГУРЕНИК

/

/

Превоз со јавно превозно средство за малолетниот осигуреник и неговиот придружник до местото на живеалиште.

ИНФОРМАЦИИ

Обезбедување информации како да се справите со последиците од настанот што се причина за асистентски случај

Триглав комплет +

Осигурете ги вашето здравје, домот и автомобилот и заштедете и до 40 %.
Повеќе

Погледнете ги останатите понуди